27.3.2013

Oma hiihto, oma hiihto!

Laadukkaiden blogikuvien sarja jatkuu, kuvia treeneistä
tulossa... 

Työpäivän jäkeen kipitimme tänään Esport Centerin juoksuradalla, jossa ryhmämme sai juoksuvinkkejä varsin kärsivälliseltä ja huumorintajuiselta juoksuvalmentajalta.

Juoksuteknisiä havaintoja illasta:

 • Talvellakin pitäisi juoda vettä lenkin aikana, vaikkei janottaisikaan
 • Treenauksen tulisi tapahtua pääasiassa peruskestävyysalueella, n. 70% maksimisykkeestä
  • Treenaus aerobisen kynnyksen alapuolella, mulla raja oli 141
 • Juoksutreenejä 2-4 kertaa viikossa, plus lihaskuntotreenit päälle
 • Kovassa treenissä tulee stressihormoneita --> kuluttaa elimistöä --> ei kiva
 • Liian kovassa treenauksessa uhkaa myös ylikunto (tässä vaiheessa saatoin hihittää vähän)
Muita havaintoja:
 • Entisenä pitkänmatkanjuoksijana, joka on jo melkein sinut nykyisen rapakuntoisuutensa kanssa tuo matalalla sykkeellä h-i-t-a-a-s-t-i juokseminen korpesi yllättävän paljon! Etenkin kun radalla sattui olemaan joku tyyppi, joka veti jotain 600 metrin vetoja lujaa, ihan niinkuin mäkin silloin joskus sata vuotta sitten, niisk!
 • "Rapakuntoiset" muut mammat ovat yllättävän hyväkuntoisia! Pakko vetää silti oma hiihto, omaa kuntoa ja elintapoja tässä ollaan muuttamassa. Mies pyöritti silmiään, kun muistelin, että kyllä mä silloin 18 vuotta sitten (!!!) jaksoin juosta. Niin. Voi olla, että se kunto vähän rapistuu käytännön harjoitusten puutteessa...
 • Koiran kanssa treenaamista ei mainittu, en kehdannut kysyä. 
 • Syke voi nousta istuessa ainakin kymmenellä, jos jänskättää. (Nimim. saatoin leikkiä sykemittarilla teoriaosuudeen aikana)
Kiitokset Pågenille, Oivalluksia katosi heti kotona parempiin suihin sekä treenaajan että kotijoukkojen toimesta. :)

2 kommenttia:

 1. Oli hauska nähdä eilen :D Toi oma hiihto on hyvä pointti, jos tässä alkaa kilpailla, käy helposti niin, että kevät menee tosi kärttyisästi. Aion lyödä itseäni viivottimella sormille aina, kun meinaan alkaa kilpailla.

  (Tiedätte sitten, miksi käteni ovat ruoskitun näköiset ensi tapaamisella.)

  Ootko meinannut juoksuvyötä koiralle hommata? Mä ajattelin. Ja unohdin tohkeissani kysyä siitä teidän koiran rodusta, anteeksi, olen hömelö. Ja se kiinnostaa siis myös siksi, etten tiedä, miten isojen koirien kanssa on hauska käyttää juoksuvyötä. (Hieroja, jota treffasin eilen, kyllä pistää menemään sakemanni vyöhön klipsattuna.)

  VastaaPoista
 2. Juu, oli hauska nähdä! :) Melko jänskättävääkin.

  Saatoin tänään ehkä hieman googletella noita juoksuvöitä. ;) Jossain lemikkitarvikenettikaupassa oli sellainen, missä oli paikka vesipullolle ja nameille ja joku patentoitu kääntymätön (?) lukkosolki tms. vimpain hihnalle. Ja jos ne vyöt tosiaan joustaa, niin vois olla aikasta paljon kätsempää juosta ton adhd:n kanssa.

  Meidän koiruus on borderterrieri. Hyvin kevyt, mutta nopea. Todennäköisesti kamppaa mut juoksuvyössä mun ympäri pyöriessään. ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails