13.1.2011

Luonnonkosmetiikasta


Joulu oli ja meni, ja uusi vuosi. Ensimmäistä kertaa huomasin vuoden vaihtumisen merkitsevän jotakin. Aiemmin vuosi on ollut vaan numero, mutta nyt kun ikää alkaa olla jo vähän enemmän, alkaa tajuta, ettei niitä uusiavuosia enää ihan loputtomasti tule. Osaa arvostaa aikaa enemmän. Tai jotain. :)

Mutta ihan oikeasti mun piti kirjoittaa luonnonkosmetiikkaan liittyviä pohdintojani, joita olen pienessä päässäni koliikkivauvaa rauhoitellessa ehtinyt miettiä illan pitkinä tunteina. Ja muulloinkin.Arkijärjellä ajateltuna luonnonkosmetiikka vaikuttaisi keholle ystävällisemmältä vaihtoehdolta kuin normikosmetiikka, ja näin tuntuisi olevankin oman kokemuksen perusteella. Normikosmetiikassa esim. aika monet shampoot on aiheuttaneet kutinaa ja voiteiden ym. hajusteet, luonnonkosmetiikassa ei. Silti kaipaisin tutkimusta aiheesta, tai onko sellaista edes tehty? Esim. luonnonöljyt vastaan normikosmetiikan öljyt, huomaako iho eroa.

Luonnonkosmetiikassa ongelmana on erilaisille kasvi- ym. uutteille herkistyminen. En voi esim. käyttää mitään kamomillaa sisältävää kosmetiikkaa saamatta ihottumaa. Luonnonkosmetiikkatuotteissa ihmetyttää joskus se, että joihinkin tuntuu olevan tungettu kaikki mahdolliset kasviuutteet. Yritän yleensä etsiä tuotteita, joissa raaka-aineita, kasviuutteet mukaan lukien ei olisi kauhean paljoa. Jotenkin menee valmistajalta uskottavuus, että tietävätkö ne itsekään, miten eri kasvit vaikuttavat, kun on pitänyt laittaa niin miljoona juttua samaan tuotteeseen. Ja miksi esim. luonnonkosmetiikkamerkkien puutereissa pitää olla lisänä kasviuutteita? Ottaisin mielummin puuterin puuterina. Onneksi on mineraalimeikit.

Monet ihmiset myös mieltävät kaiken luonnosta tulevan terveelliseksi ja hyväksi. Kuitenkin luonnossa on myös myrkyllisiä kasveja, ja kaikkien kasvien vaikutuksia ei edes täysin tunneta. Ja onhan ne myrkkysienetkin luonnosta ja luonnollisia, mutta en mä niitä siltä nassuuni hieroisi. ;)


Kunhan ehdin ja kerkiän, kuvaan pari luonnonkosmetiikka-hiusvahaa ja kerron, millaisia ne ovat käytössä. Johonkin nämä päivät vaan aina vilahtavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails