2.8.2013

A Beautiful Body

Haluaisin A beautiful body-haasteeseen liittyen kertoa teille tarinan. 

***
Olipa kerran 13-vuotias tyttö. Tyttö halusi tulla laihaksi ja lihaksikkaaksi. Hän halusi olla kaunis. Ensin hän jätti voin pois leivän päältä. Sitten hän alkoi luokitella ruokia hyviin ja huonoihin. Joka päivä hän piirsi syömänsä ruoat muistikirjaan. Hän juoksi ja teki vatsalihaksia. 

Hän tottui nälän huminaan korvissa. Huimaukseen. Nälän tunteeseen ennen nukahtamista. 

Lopulta tyttö oli laiha. Niin laiha, että sitä päiviteltiin. 

Tyttö ei ollut yhtään onnellisempi. Hän katsoi itseään peilistä, muttei ollut tyytyväinen. Hän katsoi muita ihmisiä. Pitkiä, lyhyitä, leveitä, vinoja, suoria, kaikenlaisia. Niillä muilla oli kaikilla joku oma juttu. Ne olivat kaikki omalla tavallaan viehättäviä. Juuri omia itsejänsä. Tyttö ei ollut enää kukaan. Hän oli hukannut itsensä nälkään. Hän toivoi, ettei olisi koskaan alkanut laihduttamaan, että olisi vielä hän. Juuri omanlaisensa. 
***

 

Ei liene vaikea arvata, että kyse on omasta nuoruudestani. Vuosia syömishäiriöiden kanssa kamppailleena toivoisin kahden tyttölapsen äitinä, että kaikki tytöt (ja pojatkin) tietäisivät ainakin seuraavat asiat:
  • Mainosten, naistenlehtien, muotijuttujen jne. kuvat ovat rankasti käsiteltyjä. Kuvankäsittelyllä pystytään muuttamaan ihmistä kapeammaksi ja sileämmäksi, kenelläkään ei ole luonnostaan muovisen sileää barbieihoa.
  • Mallien, näyttelijöiden työhön kuuluu näyttää hyvältä. Heillä on omat kuntovalmentajat, kokit jne. jotka auttavat pysymään ammatin vaatimissa raameissa. 
  • Jokaisessa kehossa on paljon kaunista. Kun itsestään alkaa etsiä kauniita puolia, niitä alkaa löytää.
  • Muiden kommentit ulkonäöstä eivät ole totuuksia.
  • Laihuus ei tarkoita samaa kuin onnellisuus.


Kohdelkaa itseänne lempeästi, rakastaen.2 kommenttia:

  1. Kiitos. Hämmennyn. Tärkeä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan vaikea aihe.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails